Korei toont met nieuwe wandeling digitaal en innovatief Brussel

De overheid, de bedrijfswereld en de academische wereld zijn er al langer van overtuigd dat de stad van de toekomst een ‘smart city’ is. Maar wat is dat eigenlijk, en wat hebben burgers eraan? Dat laat gidsenvereniging Korei zien met twee nieuwe wandelingen.

Enerzijds toont Korei zien wat Brusselse digitale sector in huis heeft. In een tweeënhalf uur durende wandeling bezoeken gidsen digitale en innovatieve projecten zoals ondernemershub DigitYser, of de accelerator van Start-it @KBC. Daarnaast laat Korei zien hoe Brusselaars gebruik kunnen maken van de app ‘Fix my street’, waar burgers een beschadiging aan de weg kunnen melden, en toont Korei hoe het Brusselse wifinetwerk werkt.

Maar de wandeling werpt bovendien een blik op de geschiedenis van de kanaalzone, en op het progressieve karakter van de wijk. “Vroeger bracht De Franse industrieel Jean-Baptiste Godin hier revolutionaire ideeën voor arbeiders in de praktijk, vandaag is de zone opnieuw volop in ontwikkeling,” zegt Arlette Clauwers van Korei.

Als voorbeeld noemt ze ook andere vernieuwende initiatieven in de zone: de passiefbouw van de Vlaamse overheid, en dat van de Brusselse administratie voor Leefmilieu, maar ook de ondernemers achter PermaFungi, die paddestoelen kweken op koffiedik afkomstig uit de Brusselse horeca.

Source

X
X