september, 2019

17sep9:30 am2:00 pmKnowledge college NIS by Infosentry / Head forward Event Organized By: Infosentry / Head forward Event Type :Meetup

Event Details

Een doordachte kijk op de nieuwe Europese cybersecurityverplichtingen


Infosentry en Head forward nodigen u op 12 september 2019 uit voor een knowledge college rond de nieuwe Europese netwerk- en informatiebeveiligingsrichtlijn(kortweg NIS). Deze richtlijn zal de standaard inzake informatiebeveiliging in vele sectoren beïnvloeden en drastisch verhogen. Hoewel deze in eerste instantie is gericht op diensten die essentieel zijn voor het normaal functioneren van onze maatschappij(banken, logistieke bedrijven, ziekenhuizen, etc.), richt hij zich ook op bedrijven die de stuwende kracht van onze digitale economie zijn(cloud providers, webshops etc.). Deze wetgeving, aan dewelke de hiervoor genoemde bedrijven zullen moeten voldoen, is een logisch gevolg van de onlangs ingevoerde privacywetgeving en wil organisaties bewuster maken over de risico’s verbonden aan het hebben en beheren van (persoons)gegevens en hen wapenen tegen cyberaanvallen. Vanuit risicomanagement zet het in op aspecten zoals business continuity -, incident en third party management. Bedrijven zullen tegen begin 2020 de eerste stappen die ze hierin hebben gezet al moeten kunnen aantonen.


Om ons netwerk in te lichten over de verwachtingen en vereisten die voortvloeien uit deze wetgeving nodigen we u graag uit voor een volledig gratiskennisvoormiddag waarbij wij de nieuwe wetgeving aan u zullen introduceren. We kijken ook naar de huidige stand van zaken en gaan dieper in op de verschillende vereisten. Om af te sluiten nodigen we onze partner The Security Factory uit om u een update te geven over het huidige threat landscape.


Programma
  • 09u30: verwelkoming 
  • 10u00: introductie, tijdslijn en actualiteit
  • 10u45: pauze
  • 11u00: deep dive in de wettelijke vereisten
  • 11u45: keynote state-of-the-art ethical hacking
  • 12u15: conclusie
  • 12u30: broodjeslunch
  • 14u00: einde
Doelgroep


Deze training is een absolute aanrader voor iedereen die betrokken is bij informatiebeveiliging en privacy. Zowel profielen die bezig zijn met het bepalen van strategie alsook tactiek inzake informatiebeveiliging en privacy zullen we hiermee tevreden stellen. Zowel personen aan business als aan technische kant zullen baat hebben bij deze knowledge college. We denken daarbij in eerste instantie dus aan information (security) -, risk -, compliance – en IT managers alsook data protection officers of andere professionals die in deze betrokken zijn. Deze knowledge college staat open voor iedereen!


Aansluitende opleiding


Aanvullend op deze knowledge college volgt er in oktober een tweedaagse opleiding waarbij we dieper ingaan op de wetgeving en de brug maken met standaarden zoals ISO27001, NIST, etc.. Deze moet het voor interne verantwoordelijken en personen betrokken bij informatiebeveiliging binnen hun organisatie mogelijk maken om deze nieuwe wetgeving in hun huidig kader in te passen en een state-of-the-art blik te krijgen op de verschillende aspecten die voortvloeien uit deze wetgeving. Meer informatie omtrent deze opleiding vind u hier:


Inschrijven


Inschrijven kan tot maandag 9 september via het inschrijvingsformulier op onze website


We heten u van harte welkom, graag tot dan!

Time

(Tuesday) 9:30 am - 2:00 pm

Location

DigitYser

Boulevard d'Anvers 40

X
X