october, 2018

18oct5:00 pm9:00 pm#dataforbetterhealth Workshop FAIR data & Open Data Event Organized By: DigitYser.org Event Type :Meetup

Event Details

In het kader van het initiatief “#dataforbeterhealth” worden verschillende events georganiseerd. Ondermeer een “workshop over FAIR Data & Open Data”. Deze workshop richt zich in het bijzonder tot de beheerders van door de overheid gefinancierde (onderzoeks-)databanken en wil hen informeren over de concepten FAIR data & Open Data, hun belang en potentieel, de toelichting van de beleidsinitiatieven terzake, en de impact op hun activiteiten.


Het is voor dit event dat de initiatiefnemers u wensen uit te nodigen als gastspreker. Gezien uw expertise en betrokkenheid in het domein van het Open Data beleid in België zouden wij u willen vragen of u een inleiding (30min.) in Open Data (wat, waarom, hoe, …) wil geven.
De workshop gaat door op Donderdag 18 oktober, vanaf 17u00 tot 20u00. De locatie is Brussel, meerbepaald bij Digityzer, de “data factory” van België en digitaal clubhuis van de European Data Innovation Hub. 
Het programma dat wij voor ogen hebben:  1. Inleiding in de FAIR-data leidende principes voor wetenschappelijk gegevensbeheer (door Prof. Dr. Barend Mons)

  2. Het FAIR data stewardship plan: een praktische aanpak (door Prof. Dr. Barend Mons)

  3. Toelichting bij de FAIR- & REQUEST-portals voor respectievelijk de beschrijving van en toegang tot door de overheid gefinancierde gegevensbanken in de volksgezondheid (door medewerker Sciensano)

  4. Inleiding in Open Data beleid in België

  5. OntoForce: Illustratie van toepassing van Open en FAIR data in België (door Hans Constandt / Filip Pattyn)

  6. Voorstelling van het “Koninklijk Besluit tot bepaling van de voorwaarden voor het hergebruik van overheidsinformatie” (door medewerker van de beleidscel van de federale Minister Digitale agenda)

  7. Voorstelling acties vanuit het beleid (door medewerker van de beleidscel van de federale Minister Volksgezondheid)


 

Time

(Thursday) 5:00 pm - 9:00 pm

Location

DigitYser

Boulevard d'Anvers 40

Organizer

Leave a Reply

Please Login to comment
avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
X
X