Digitale ondernemers die zich focussen op virtual reality, internet of things, big data maar ook artificiële intelligentie of blockchain kunnen voortaan terecht bij DigitYser op de Antwerpselaan 40 in Brussel. Minister van Economie Didier Gosuin (Défi) stelde het nieuwe ‘digitale clubhuis’ vandaag voor. 

Het gewest investeert zelf 400.000 euro in DigitYser, dat ook 50.000 euro steun krijgt van Engie. In totaal trok de non-profitorganisatie 700.000 euro aan uit publieke en private partners om de opstart in het 2.000 vierkante meter grote pand te voorzien. Binnen twee jaar hoopt de organisatie zelfstandig te functioneren. De missie van DigitYser en haar intussen 7.000 leden is om Brussel op de kaart te zetten als digitale hoofdstad van Europa door bruggen te bouwen tussen de verschillende spelers uit de ‘NextTech-sectoren’ en tegelijkertijd een accelerator te zijn voor start-ups en ondernemers.

In Brussel is de digitale economie goed voor 7,6 procent ofwel 5,1 miljard euro van het bruto binnenlands product. “Waar steden als Amsterdam of Rijsel ontmoetings- en werkruimtes creëren rond één enkele technologische gemeenschap, innoveert Brussel door drie gemeenschappen te mixen. De focus bij DigitYser ligt op big data, virtual reality en internet of things”, aldus minister Gosuin. DigitYser wordt tegelijkertijd ook een plaats waar het grote publiek geïnformeerd wordt over de digitale revoluties en zelf opleidingen kan volgen bij de start-ups die dit aanbieden.

Source

X
X